Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، در پی ابلاغ اساسنامه تبدیل صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران به بنیاد علم ایران حجت‌الاسلام رئیسی رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ، دکتر ایمان افتخاری رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در نشستی خبری که امروز درباره تبدیل این صندوق به بنیاد علم ایران برگزار شده بود، گفت: در چندسال گذشته فعالیت‌های صندوق حمایت از پژوهشگران در تقسیم کار دچار تغییراتی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وظیفه حمایت از پژوهش‌های پایه و هدایت آن‌ها به سمت اثرگذاری و تعامل با بخش‌های مختلف فناوری کشور بود. این نوع فعالیت‌ها در نهادهاییی در سطح بین‌المللی بنیاد ملی علم یا بنیاد پژوهش نامیده می‌شوند و سازوکارهای حمایتی آن ها متفاوت با صندوق ها است و از ابزارهای گرند و حمایت مستقیم استفاده می شود چرا که  در این حمایت‌ها انتظار برگشت سرمایه در آن مقطع از پژوهش وجود ندارد‌.

افتاری اداممه داد: پیش از این صندوق حمایت از پژوهشگران شبیه بنیاد های علم و پژوهش عمل میکرد ولی مصوبه آن ابلاغ نشده بود ما در تعاملات بین المللی یک دوگانگی هویتی داشتیم.ابلاغ این مصوبه توسط رئیس جمهور نقطه عطفی برای تعامل با نهادهای بین‌المللی، وجه‌ی صندوق در نزد مخاطبان و تناسب تکالیفی که اساسنامه تعیین می کند و گستره وسیعی از ماموریت‌های محوله به دوش  بنیاد علم ایران است.

رئیس بنیاد علم ایران درخصوص فعالیت‌های این نهاد توضیح داد: مهمترین فعالیتی که میتوان به آن اشاره کرد توسعه تعاملات بین‌المللی صندوق بود. در دو سال گذشته یک فراخوان مشترک با بنیاد پژوهش‌های بنیادی  روسیه داشتیم. در این فراخوان هدف گذاری ما شکل دادن گروه های تحقیقاتی بود که از ایران و روسیه در آن فعالیت دارند.این فراخوان بسیار موفق بود و ما بیش از ۳۸۰ طرح مشترک دریافت کردیم که ۴۱ طرح آن مورد حمایت ۲ طرف قرار گرفت.


ایمان افتخاری در ادامه افزود: ۲ دوره فراخوان مشترک با آکادمی علوم چین را داشتیم که در قالب صندوق مشترک راه ابریشم صورت گرفت. درآخرین فراخوانی که حول موضوع انرژی‌های تجدیدپذیر و مهندسی زیستی با آکادمی علوم چین داشتیم بیش از ۳۵ طرح دریافت کردیم که ۵ مورد آنها مصوب شد و تا سقف ۳ میلیارد تومن از سمت ایران و ۱۲۰ هزار دلار از سمت چین سرمایه‌گذاری خواهد شد.
در اولین فراخوان مشترک با بنیاد طبیعی چین که در مرحله داوری قرار دارد بیش از ۲۶۰ طرح مشترک در حوزه های علوم زیستی، علوم مواد و ریاضیات دریافت کردیم و از بین آن ها ۱۵ طرح تا سقف ۱ میلیارد تومان و ۱۲۰ هزار دلار از سمت چین مورد حمایت قرار خواهند گرفت. علاوه بر این چند فراخوان‌ باز با ژاپن و آلمان داریم همچنین تفاهم‌نامه‌ای با برزیل امضا شده است که امیدواریم به زودی بتوانیم به سمت اجرا سازی آن حرکت کنیم. 

وی درباره همکار بنیاد علم با وزارت بهداشت توضیح داد: فراخوان مشترکی با نیماد در حوزه بهداشت داشتیم که براساس توافق  بنیاد علم ایران و وزارت بهداشت، از ۲۰ طرح مشترک که یک محقق از وزارت علوم و یک محقق از وزارت بهداشت بر روی آن کار می‌کنند. برای هر پروژه ۶۰۰ میلیون تومن از سمت دو مجموعه در نظر گرفته شده است. بعد از این فراخوان ۱۶۰ طرح دریافت کردیم که بسیار موفقیت آمیز بوده است.
برنامه‌هایی را با محوریت چالش های کشور برای اولین شروع می کنیم. اولین فراخوان با موضوع انرژی، تغییرات اقلیم ، امنیت غذایی ‌و...از ۱۷ مهر تا ۳۰ آبان برگزار می‌شود. که از ۱۰ طرح تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان حمایت می‌شود.

افتخاری در آخر گفت: امیدواریم تصویب اساس نامه بنیاد علم شروع یک توسعه اثرگذار و الهام بخش برای حوزه‌ مختلف کشور باشد که از توزیع علم و فناوری آغاز میشود که بیناد علم نقش مهمی را در آن ایفا می‌کند.

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بنیاد علم ایران فراخوان تعاملات بین المللی صندوق حمایت از پژوهشگران بنیاد علم ایران فراخوان مشترک دریافت کردیم بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۵۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد گفتاورد ملی نخبگان برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بنیاد ملی نخبگان؛ سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در مراسم شصت و دومین سال جایزه البرز ویژه نخبگان و تجلیل از برگزیدگان علمی کشور (دانشمندان، فناوران، طلاب و دانشجویان) که در مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما برگزار شد، گفت: اثربخش بودن در اداره و در حل مسائل کشور مهمترین رسالتی است که نخبگان در شرایط کنونی برعهده دارند و این امر موضوعی خطیر است که بارها تکرار شده و بحث پیرامون آن بسیار است.

وی در ادامه نخبه‌پروری را از دیگر رسالت‌های مهم نخبگان بر شمرد و گفت: نخبه پروری همواره از جمله وظایف نخبگان بوده، و این مسئله نیز مطالبه‌ای است جدی که نخبگان و اساتید دانشگاه و حوزه شاگرد پرور باشند و همتاپروری کنند که این مهم به مدد اخلاق و صفات حسنه‌ای که که متصف به آن هستند اتفاق می‌افتد.

ضرورت تمدن‌سازی و تکرار آن در کلام رهبر معظم انقلاب

قائم بنیاد ملی نخبگان سپس با بیان ضرورت تمدن سازی و تکرار آن در کلام رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: به گفته رهبر انقلاب رسالت نخبگان عبور از شیب تندی است که در پیش دارند و باید از امکان خواستن و توانستن فرصت کنونی بهترین بهره را برد. اثرگذاری نخبگان در تمدن سازی بسیار مهم است و نخبگان باید در عرصه‌های داخلی و خارجی نقش خود را ایفا کنند.

سیدافقهی با اشاره به اعتراضات صورت گرفته در دانشگاه‌های مطرح دنیا در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه گفت: نقش نخبگان در چنین شرایطی استفاده از بستر ارتباطی به وجود آمده و گفت‌وگو و روشنگری در جوامع است، اینکه هر یک به سهم خود پیام انقلاب و تمدن اسلامی را به گوش جهان و به ویژه نقاطی که تحت سیطره رسانه‌های پرقدرت و امپراتوری رسانه غربی است برسانیم، امروز فرصتی بی بدیل است و انتظار می‌رود نخبگان در این مقطع نقش خود را به درستی ایفا کنند.

نخبگان نقش خود در جدال تمدنی فهم و میدان عمل خود را تعریف کنند

وی به شرایط اقتصادی حاکم بر کشورهای توسعه یافته اشاره و بیان کرد: کشورهای توسعه یافته با بدهی‌های کلان اقتصادی، کسری بودجه، انحطاط اخلاقی و سقوط بنیان خانواده، حرف از اداره جهان می‌زنند و این در حالی است که حادثه غزه سبک فکر لیبرال دموکراسی حاکم بر این کشورها را به چالش کشید، فرصتی برای ما و ارائه مدل مردم سالاری دینی، مدلی که انقلاب اسلامی ۴۵ سال برای به ثمر رساندن آن تلاش کرده و اکنون علی رغم تلاش این کشورها، پرچم توحید و لا اله الا الله بلند شده است. از این رو امروز نخبه تراز کسی است که نقش خود را در این جدال تمدنی فهم و میدان عمل خود را تعریف کند.

سیدافقهی با تاکید بر ضرورت عبور از تقسیم‌بندی‌های حزبی و جناحی گفت: انقلاب اسلامی، پیشرفت، فناوری و اقتصاد را ابزاری برای رساندن انسان به کرامت خود می‌داند و این تفاوت انقلاب اسلامی با تمدن غرب است. آن چیزی که خط رهبری و امام است خط انقلاب اسلامی است که اکنون پیام خود را صادر کرده است. کسانی که امروز در منطقه می‌جنگند، پیام انقلاب را درک کرده‌اند و برای صدور پیام و آرمان آنکه کرامت انسانی است، پا به عرصه گذاشته‌اند.

گفتاورد ملی نخبگان؛ بستری برای تفاهم اجتماعی و رشد عمومی

وی در ادامه از اجرای برنامه گفتاورد ملی نخبگان در بنیاد ملی نخبگان و ایجاد ظرفیت برای نقش آفرینی نخبگان در حل مسائل اساسی کشور خبر داد و گفت: گفتاورد ملی نخبگان بستری برای شنیده شدن و تقویت ایده‌های نخبگانی فراهم می‌کند، تا هم بتوان مدیریت کشور را دانش بنیان کرد و هم با اطلاع رسانی مناسب، بستر تفاهم اجتماعی و رشد عمومی را ایجاد کرد.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه این برنامه تمام حوزه‌های نیاز کلان کشور از جمله حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و… را که ورود به آن وظیفه نخبگان است مد نظر قرار داده است، گفت: در بنیاد ملی نخبگان از همه ایده‌ها و نقطه نظرات نخبگان در راستای گره گشایی از رفع مسائل کشور استقبال می‌کنیم و تمام برنامه‌ها در همین راستا طراحی و برنامه ریزی می‌شود.

حمایت بنیاد ملی نخبگان از برگزیدگان جایزه البرز

وی ضمن تاکید بر اعتبار و قدمت جایزه البرز نیز گفت: بنیاد به عنوان نهادی حاکمیتی خود را موظف به حمایت از همه اقدامات معتبری می‌داند که در راستای تکریم و حمایت از نخبگان صورت می‌گیرد، از این رو برگزیدگان این رویداد به عنوان مخاطبان سطح یک بنیاد شناخته شده و حمایت می‌شوند.

سیدافقهی در پایان ابراز امیدواری کرد، جریان نخبگانی و توجهی که روز به روز در جامعه ما به نخبگان صورت می‌گیرد، اثرات و برکات خود را به نفع کشورمان ایجاد کند.

کد خبر 6099401

دیگر خبرها

  • حضور پررنگ بنیاد سینمایی فارابی در نمایشگاه کتاب
  • حضور انتشارات بنیاد سینمایی فارابی با ۱۶ اثر جدید در نمایشگاه کتاب
  • بنیاد سینمایی فارابی، ۱۶ عنوان کتاب جدید را در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌کند
  • عدم‌ انجام تکالیف قانونی توسط بنیاد شهید و صندوق بازنشستگی
  • رویداد گفتاورد ملی نخبگان برگزار می‌شود
  • همایش ملّی زبان‌ها و گویش‌های ایران فراخوان داد
  • فراخوان «کسب دانش فنی تولید کلرومتان در مقیاس پایلوت»
  • تولیدات فاخر علمی از اهداف مهم بنیاد ملی علم
  • محققان حوزه ریاضی تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان حمایت می‌شوند
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان