Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور اظهار کرد: متاسفانه علیرغم کمیت بالای علوم انسانی، شاهد خروجی بالایی از آن نیستیم.

دکتر نصرالله ضرغام با حضور در غرفه ایسنا در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها به خبرنگار ایسنا درباره فعالیت‌های صندوق در حوزه علوم انسانی، گفت: ما چهار کارگروه برای علوم انسانی داریم که شامل کارگروه علوم انسانی و اجتماعی، اقتصاد و مدیریت، هنر و معماری و معارف و علوم انسانی می‌شود و هیچ محدودیتی به لحاظ منابع برای اجرای پروژه های علوم انسانی نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به 111 مرکز در جمع اساتید علوم انسانی، علوم پایه و ... گفته‌ام که از پروژه‌های شما حمایت می‌کنیم اما متاسفانه آنها پروژه‌های کمتری به ما می‌دهند.

رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور بیان کرد: ما حتی کرسی‌هایی با عناوین کرسی‌های پژوهشی علمی کردن زبان فارسی، مولوی شناسی، حافظ و سعدی شناسی اختصاص دادیم یعنی از آنها حمایت ویژه کردیم که رقم حمایت از هر یک از این کرسی‌ها سالانه بیش از دو میلیارد تومان است و تمام تلاش ما این است که که در این زمینه‌ها فعالیت داشته باشیم.

ضرغامی درباره برنامه‌های صندوق در تقویت آزمایشگاه‌های جامع، گفت: چون کار ما با معاونت علمی و فناوری مکمل یکدیگر است برای تقویت زیرساخت‌های پژوهشی آزمایشگاه‌ها را اعم از دولتی و غیردولتی شبکه‌ای کرده‌ایم.

وی ادامه داد: ما هنوز آزمایشگاه‌های مرجع نداریم و بخشی از آزمایشات ما خارج از کشور انجام می‌شود. ما نیازمند خدمات آزمایشگاهی هستیم که البته در این زمینه با بستن قرارداد با مراکز علمی خارج از کشور به پژوهشگران کمک می‌کنیم.

رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با بیان اینکه تاسیس آزمایشگاه‌های مرجع مستلزم تامین منابع است، گفت: بر اساس مصوبه هیات امنا تلاش ما بر این است که بتوانیم آزمایشگاه‌های مرجع را ایجاد کنیم تا همگان از آن استفاده کنند.

ضرغامی در خصوص تعداد پروژه‌های مورد حمایت صندوق که به مرحله تجاری‌سازی رسیداند، بیان کرد: ما در این زمینه کارهایی انجام دادیم از جمله آنکه یک بازار مجازی ایجاد کردیم و در بازارهای علم و فناوری شرکت می‌کنیم و البته وظیفه صندوق تجاری‌سازی پروژه‌ها نیست بلکه ما تا سطح تکنولوژی هشت از پروژه‌ها حمایت می‌کنیم و زمانیکه پروژه‌ها به مرحله پایلوت و تجاری سازی می‌رسد وظیفه بخش‌های دیگری است که آن را پیگیری کنند که البته خوشبختانه برای این امر زیرساخت‌ها آماده شده است و معاونت علمی و فناوری و صندوق نوآوری و شکوفایی تحت عنوان مجموعه‌های سرمایه‌گذار ریسک پذیر این پروژه‌ها را در آن مرحله حمایت می‌کنند.  

وی یادآور شد: البته ما واحدی تحت عنوان نوآوری داریم که ایده‌های خلاقانه و تحقیقات کاربردی را جهت تجاری سازی شدن و کارآفرینی حمایت می‌کنند.

رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور درباره تعداد پروژه‌های مورد حمایت صندوق، گفت: سال گذشته نزدیک به چهار هزار پروژه تحقیقاتی دریافت کردیم که به یک سوم از این پروژه‌ها بودجه اختصاص داده شد و تقریبا صندوق 67 پتنت دارد که 22 درصد این‌ها تجاری شده و حدود 294 مورد از این‌ها در حال فایل شدن و در مرحله پتنت است. همچنین 22 مورد از این‌ها نیز در مرحله داوری است.

ضرغامی در پایان با بیان اینکه پروژه‌هایی که مورد حمایت صندوق قرار می‌گیرند تنها به تولید علم منجر نمی‌شوند، گفت: این پروژه‌ها به غیر از تولید علم، منجر به تولیدات دیگری همچون دانش فنی، اختراع ساخت نمونه محصول و تالیف کتاب می‌شود و این پژوهشگر است که به ما می‌گوید خروجی اجرای این پروژه‌ها چیست و اگر ما ارزیابی کردیم که این خروجی‌ها برای جامعه ارزشمند و مفید هستند آنها را حمایت می‌کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۱۱۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه شخصی مرحوم کریم مجتهدی در اتاق کارش دایر شد

به گزارش خبرنگار مهر، چندی پیش همزمان با روز معلم، مراسم یادبودی برای مرحوم کریم مجتهدی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد که در حاشیه این مراسم کتابخانه شخصی این فیلسوف و پژوهشگر در اتاق کارش واقع در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی دایر شد.

مسؤولیت اداره این کتابخانه شخصی به عهده معصومه دلدار، کارشناس اداری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است؛ کسی که در چندین سال اخیر مسئول رسیدگی به امور مرحوم مجتهدی در دفترش هم بود.

دلدار درباره دایر شدن این کتابخانه شخصی گفت: به مرحوم مجتهدی وقتی در قید حیات بود پیشنهاد دادیم تا کتاب‌های ارزنده خود را در قالب یک کتابخانه شخصی به پژوهشگاه اهدا کند که ایشان گفت فکر خوبی است اما تا وقتی زنده هستم این کار را نکنید. بعد از درگذشت ایشان با رضایت خانواده‌شان کتاب‌های کتابخانه شخصی این فیلسوف و غرب‌شناس که بیش از هزار جلد است به اتاق کار وی در پژوهشگاه منتقل شد تا دانشجویان بتوانند از این آثار بهره ببرند.

وی افزود: این کتابخانه در راهروی طبقه اول پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، اتاق ۱۲۱ که در سال‌های اخیر اتاق کار ایشان بود دایر شده است و چون هنوز کتاب‌ها کدگذاری شده فعلاً به صورت امانت به کسی داده نمی‌شود اما علاقمندان به مطالعه آثار این کتابخانه شخصی می‌توانند به این محل بیایند و کتاب‌ها را در همان‌جا مطالعه کنند.

دلدار ادامه داد: همچنین در بخش دیگری از این راهرو، کتابخانه کوچکی شامل ۳۴ جلد از آثار منتشر شده توسط مرحوم مجتهدی قرار داده شده تا علاقمندان به فلسفه و دانشجویان این مرکز با آثار این فیلسوف آشنا شوند. ضمن اینکه سردیس ایشان که به سفارش پژوهشگاه تهیه شده نیز جلوی در اتاق ایشان نصب شده تا یادشان همیشه زنده بماند.

کریم مجتهدی استاد تمام بازنشسته گروه فلسفه دانشگاه تهران و چهره ماندگار فلسفه کشورمان ۲۵ دی ماه سال ۱۴۰۲ در سن ۹۳ سالگی چشم از جهان فروبست.

کد خبر 6099722 سارا فرجی

دیگر خبرها

  • نظریه‌های علوم انسانی در مکتب علمی شیعه، استخراج و تبیین شود
  • کردستان شایسته توسعه است/اجرای ۴۸ پروژه پیشران در کشور
  • وزیر علوم به استعدادهای درخشان: حتی اگر مهاجرت کردید، بازگردید و برای کشور تلاش کنید
  • با توجه به شعار سال امکانات کشور و دستگاه‌های اجرایی باید در حمایت از تولید باشد/تلاش برای بومی سازی و تکیه بر توان داخلی
  • مراکز رشد علوم انسانی در استان‌های کشور تشکیل می‌شود
  • تدریس رشته ایرانشناسی در بیش از ۱۵ دانشگاه کشور
  • کتابخانه شخصی مرحوم کریم مجتهدی در اتاق کارش دایر شد
  • تلاش برای اعتلای مفاهیم انسانی اهل بیت (ع) در یک رویداد هنری
  • صدور برگه‌ جواب تقلبی در آزمایشگاه‌ها صحت ندارد
  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد